Terminali i ri i aeroportit të Pekinit, Kinë

Publikuar me
10 Objektet më interesante që përfundojnë në vitin 2019   Terminali i ri i  aeroportit të Pekinit,  Kinë nga Zaha Hadid Architects   Terminali i ri i Aeroportit të Pekinit  nga Zaha Hadid Architects është projektuar për të zgjeruar kapacitetin e aeroportit të kryeqytetit që do t'i shërbejë sektorit të transportit ajror me rritjen…

1000 Museum, Kulla e projektuar nga Zaha Hadids Architects

Publikuar me
    Muzeu 1000, Miami, SHBA nga Zaha Hadid Architects (pritet të kompletohet në  2019) Muzeu i ZHA-së 1000 është duke u zhvilluar si një kullë e re banimi, e cila tashmë ka filluar të marrë formë në horizontin e Majemit, Florida. Muzeu 1000 është kulla e parë dhe përfundimtare e banimit që Hadid…

“Luvri i Abu Dabi -t” njofton hapjen e madhe në Nëntor

Publikuar me
Luvri i Abu Dabit, i projektuar nga Ateliers Jean Nouvel, është gati të bëjë paraqitjen e parë pasi Muzeu ka shpallur tashmë datën e hapjes 11 Nëntor 2017.   Ceremonitë e hapjes do të shfrytëzojnë strukturën unike për të organizuar një seri koncertesh, shfaqjesh dhe evenimentesh të planifikuara për një hapësira të ndryshme poshtë kupolës…

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” nga Casanova dhe Hernandez Architects

Publikuar me
Projekti ka për qëllim të promovojë dialogun mes traditës dhe modernes, mes të shkuarës dhe së ardhmes. Trashëgimia e traditës është theksuar nga reastaurimi i kësaj godine historike të projektuar nga piktori, skulptori, fotografi dhe arkitekti i famshëm Shqiptar i lindur në Shkodër Kolë Idromento, duke ruajtur ndërkohë karakteristikat strukturore dhe hapsinore, pa transformime në…

Skygarden, parku 33 milion USD i Seulit

Publikuar me
Ja si do të transformohet autostrada në park me 24 mijë bimë. Projektues MRVDV Projekti do të jetë 914 m i gjatë Kryeqyteti i Koresë së Jugut, Seul së shpejti do të ketë një kopsht masiv urban që rivalizon High Line (kopshtin e ngjashëm në New York) Render i Skygarden Seul Quajtur Skygarden, projekti do…

Ndryshon “Rregullorja e Zhvillimit të Territorit”, ndryshojnë distancat e lejuara midis ndërtimeve.

Publikuar me
V E N D I M PËR DISA NDRYSHIME DHE SHTESA NË VENDIMIN NR.408,  DATË 13.5.2015, TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE, “PËR MIRATIMIN E RREGULLORES SË ZHVILLIMIT TË TERRITORIT”, TË NDRYSHUAR   Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të shkronjës “b”, të pikës 2, të nenit 6, të ligjit nr.107/2014, “Për planifikimin dhe zhvillimin…

Qendra Kombëtare e Konventave Katar

Publikuar me
Projekti Arata Isozaki Vendndodhja  Doha, Katar Viti i hapjes 2011   Projektuar nga arkitekti i njohur japonez Arata Isozaki, fasada spektakolare ngjan me dy pemë të ndërthurura që zgjaten duke  arritur dhe u mbështetur në strehën e objektit. Pema simbolizon dijen dhe pikëtakimin e njeriut në shkretëtirë. Ajo është një strehë për poetët dhe dijetarët…

Apartament 34 m2? Ja si mund të organizohet

Publikuar me
Organizimi dhe dekorimi i një apartamenti të vogël është shumë më i vështirë seç mendohet por mobilimi i këtij apartamenti 34 m2 do t'ju japë disa ide si të mobiloni një hapësirë banimi kaq të vogël në një mënyrë bashkëkohore.     Vendndodhja e këtij apartamenti Ky apartament i vogël ndodhet në lagjen Ostermalm, lagje e…

Projekti më i ri i Santiago Calavatra, 1 miliard pound për Londrën.

Publikuar me
Gjigandi Knight Dragon ka zbuluar projektin më të ri prej 1 mialiardë pound të projektuar nga arkitekti dhe inxhinieri  Santiago Calatrava, në zemër Gadishullit Greenwich. Kjo pikë e re referimi  për Londrën do të transformojë plotësisht Gadishullin Greenwich, si një nga pikat kulturore më të reja të Londrës. Banorët dhe vizitorët e Gadishullit do të…

Miratohet Plani i ri Urbanistik i Tiranës TR30

Publikuar me
Sipas njoftimit të Bashkisë Tiranë, Këshilli Bashkiak miratoi Planin e Përgjithshëm Vendor “TR030” dhe Buxhetin e vitit 2017, i cili do të jetë më i madhi i këtyre viteve. Të dy këto dokumente kanë marrë votat e shumicës në Këshillin Bashkiak. Në prezantimin e Planit të Përgjithshëm Vendor para Këshillit Bashkiak, kryebashkiaku Veliaj u shpreh…