Rruga e Arbrit, pamje te reja Qershor 2019
Informacion mbi Rrugën e Arbrit, gjurma dhe projekti i rrugës. Sipas MIE kane perfunduar 43% te punimeve. Gjurma e “Rrugës së Arbërit” që në historinë e popullit tonë njihet si rruga e Karvanëve ose pjesë e rrugës së vjetër Egnatia, e që ka lidhur historikisht Tiranën me Dibrën, sot... Read more
By – Pass-i i Fierit drejt hapjes pjesore per sezonin e veres
Pas shume vite pritje, hapet ne fund te muajit Qershor pjeserisht (2 korsi nga 4 korsi) te By-Pass-it te Fierit Sipas ARRSH-se kanë përfunduar: ✔ Betonimi i të gjitha urave ✔ Shtrimi me stabilizant i 18 km rrugë ✔ Asfaltimi i 15 km rrugë Projekti i referohet ndertimit te... Read more
Qeveria fillon pagesat per Rrugen e Arbrit
Disbursohen 2.5 miliard leke Qeveria shqiptare fillon pagesat per Rrugen e Arbrit pasi Kontraktori Gjoka Konstruksion ka kryer mbi 20% te punimeve. Pagesa e pare eshte kryers me 21 Janar 2019. Pagesa eshte kryer pasi situacionet e kompanise Gjoka Konstruksion jane certifikuar nga supervizori i punimeve i cili ka... Read more
Terminali i ri i  aeroportit të Pekinit, Kinë
10 Objektet më interesante që përfundojnë në vitin 2019   Terminali i ri i  aeroportit të Pekinit,  Kinë nga Zaha Hadid Architects   Terminali i ri i Aeroportit të Pekinit  nga Zaha Hadid Architects është projektuar për të zgjeruar kapacitetin e aeroportit të kryeqytetit që do t’i shërbejë sektorit... Read more
1000 Museum, Kulla e projektuar nga Zaha Hadids Architects
    Muzeu 1000, Miami, SHBA nga Zaha Hadid Architects (pritet të kompletohet në  2019) Muzeu i ZHA-së 1000 është duke u zhvilluar si një kullë e re banimi, e cila tashmë ka filluar të marrë formë në horizontin e Majemit, Florida. Muzeu 1000 është kulla e parë dhe... Read more
Përfundon rruga lidhëse e Unazës së Madhe me Komunën e Parisit
Me në fund një nga rrugët me densitet më të lartë popullsie ish-Komuna e Parisit, lidhe me Unazën e madhe. Sipas Ministrit të Energjitikës dhe Infrastrukturës Damian Gjiknuri puna do të vazhdojë ashmë për sjelljen në standarde të pranueshme me mbikalime dhe rrugë dytësore të pjesës tjetër të Unazës... Read more
“Luvri i Abu Dabi -t” njofton hapjen e madhe në Nëntor
Luvri i Abu Dabit, i projektuar nga Ateliers Jean Nouvel, është gati të bëjë paraqitjen e parë pasi Muzeu ka shpallur tashmë datën e hapjes 11 Nëntor 2017.   Ceremonitë e hapjes do të shfrytëzojnë strukturën unike për të organizuar një seri koncertesh, shfaqjesh dhe evenimentesh të planifikuara për... Read more
Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” nga Casanova dhe Hernandez Architects
Projekti ka për qëllim të promovojë dialogun mes traditës dhe modernes, mes të shkuarës dhe së ardhmes. Trashëgimia e traditës është theksuar nga reastaurimi i kësaj godine historike të projektuar nga piktori, skulptori, fotografi dhe arkitekti i famshëm Shqiptar i lindur në Shkodër Kolë Idromento, duke ruajtur ndërkohë karakteristikat... Read more
Skygarden, parku 33 milion USD i Seulit
Ja si do të transformohet autostrada në park me 24 mijë bimë. Projektues MRVDV Projekti do të jetë 914 m i gjatë Kryeqyteti i Koresë së Jugut, Seul së shpejti do të ketë një kopsht masiv urban që rivalizon High Line (kopshtin e ngjashëm në New York) Render i... Read more
Eskavator apo Gurthyes?
  Ndiqni videon   Read more