Ndryshon “Rregullorja e Zhvillimit të Territorit”, ndryshojnë distancat e lejuara midis ndërtimeve.
V E N D I M PËR DISA NDRYSHIME DHE SHTESA NË VENDIMIN NR.408,  DATË 13.5.2015, TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE, “PËR MIRATIMIN E RREGULLORES SË ZHVILLIMIT TË TERRITORIT”, TË NDRYSHUAR   Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të shkronjës “b”, të pikës 2, të nenit 6, të... Read more
Qendra Botërore e Tregtisë 1
Rrokaqielli që zëvëndësoi Kullat Binjake në New York   Qendra Botërore e Tregtisë 1(e njohur edhe si 1 World Trade Center, 1 WTC ose Freedom Tower, Kulla e Lirisë) është ndërtesa kryesore e kompleksit të rindërtuar World Trade Center në Manhatanin e Poshtëm, New York City. Kjo është ndërtesa... Read more
Qendra Kombëtare e Konventave Katar
Projekti Arata Isozaki Vendndodhja  Doha, Katar Viti i hapjes 2011   Projektuar nga arkitekti i njohur japonez Arata Isozaki, fasada spektakolare ngjan me dy pemë të ndërthurura që zgjaten duke  arritur dhe u mbështetur në strehën e objektit. Pema simbolizon dijen dhe pikëtakimin e njeriut në shkretëtirë. Ajo është... Read more
iNeoSyte-Menaxhim Projekti Ndërtimi
iNEOSYTE është një aplikacion që të ndihmon në menaxhimin e një projekti ndërtimi. Programi të lejon gjenerimin e raporteve ditore nga kantieri i ndërtimit që je duke drejtuar. Investitorët si dhe drejtuesit e projektit mund të ndjekin kështu hap pas hapi kontraktorët, nënkontraktorët, progresin ditor të tyre si dhe... Read more
Apartament 34 m2? Ja si mund të organizohet
Organizimi dhe dekorimi i një apartamenti të vogël është shumë më i vështirë seç mendohet por mobilimi i këtij apartamenti 34 m2 do t’ju japë disa ide si të mobiloni një hapësirë banimi kaq të vogël në një mënyrë bashkëkohore.     Vendndodhja e këtij apartamenti Ky apartament i... Read more
Projekti më i ri i Santiago Calavatra, 1 miliard pound për Londrën.
Gjigandi Knight Dragon ka zbuluar projektin më të ri prej 1 mialiardë pound të projektuar nga arkitekti dhe inxhinieri  Santiago Calatrava, në zemër Gadishullit Greenwich. Kjo pikë e re referimi  për Londrën do të transformojë plotësisht Gadishullin Greenwich, si një nga pikat kulturore më të reja të Londrës. Banorët... Read more
8 Ndërtesat më të larta në Botë
  Në vendin e 8              Kullat Binjake Petronas, Kuala Lumpur Malajzi                    451.9 m të larta Në vendin e 7              Qendra Ndërkombëtare e Tregtisë, Hong Kong,  Kinë          484 m e lartë Në vendin e 6              Qendra Botërore Financiare e Shangait, Kinë                       ... Read more
Vendimi i KM për legalizimin e shtesave në objektet me leje ndërtimi.
    VENDIM Nr. 19, datë 11.1.2017 PËR PËRCAKTIMIN E RREGULLAVE TË LEGALIZIMIT TË OBJEKTEVE ME LEJE NDËRTIMI, NË TË CILAT JANË KRYER SHTESA ANËSORE DHE/OSE NË LARTËSI OSE NDRYSHIME TË FUNKSIONIT TË HAPËSIRAVE DHE TË OBJEKTEVE SHUMËKATËSHE PA LEJE, TË DESTINUARA PËR KALIMIN E SË DREJTËS SË PRONËSISË... Read more
Grafini “Graphene” materiali që mund të revolucionarizojë industrinë
Ky është materiali më i ri që po përgatitet të përdoret në industri. Grafini është i ngjashëm me silikonin por ndërkohë vetitë e tij mund ta zëvendësojnë përdorimin e gjithanshëm të silikonit në industri të ndryshme. Grafini, është material që tejçon elektricitetin më mirë se argjendi, tejçon nxehtësinë më... Read more
Angle Meter Pro
Aplikacioni ju lejon të bëni matje të këndeve apo pjerrësive me një precision të lartë pa qenë nevoja të merrni gjithë veglat tuaja me vete. Mjafton instalimi i këtij aplikacioni të telefonin apo tabletin tuaj. Read more