Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” nga Casanova dhe Hernandez Architects

Publikuar me
Projekti ka për qëllim të promovojë dialogun mes traditës dhe modernes, mes të shkuarës dhe së ardhmes. Trashëgimia e traditës është theksuar nga reastaurimi i kësaj godine historike të projektuar nga piktori, skulptori, fotografi dhe arkitekti i famshëm Shqiptar i lindur në Shkodër Kolë Idromento, duke ruajtur ndërkohë karakteristikat strukturore dhe hapsinore, pa transformime në…

Apartament 34 m2? Ja si mund të organizohet

Publikuar me
Organizimi dhe dekorimi i një apartamenti të vogël është shumë më i vështirë seç mendohet por mobilimi i këtij apartamenti 34 m2 do t'ju japë disa ide si të mobiloni një hapësirë banimi kaq të vogël në një mënyrë bashkëkohore.     Vendndodhja e këtij apartamenti Ky apartament i vogël ndodhet në lagjen Ostermalm, lagje e…

Pishinë në gur

Publikuar me
Kjo pishine u ndërtua në një gurore gëlqerore në Sheffield, Massachusetts. Pishina e mbaruar mban 56 782 litra ujë, me një madhësi 12 me 6 m. Thellësia shkon deri në 2 m.

Panele druri me drita brenda tyre

Publikuar me
Në përpjekje për të ri konceptuar ndriçimin e brendshëm tradicional, dizenjuesi Danny Venlet ka punuar së bashku me KOVR për të krijuar sistemin HYDE, një sistem arkitekturor muresh inovativ si dhe panele tavani të cilët kanë në brendësi të tyre sistem ndriçimi LED. Dritat LED janë integruar brenda paneleve, duke u fshehur nëse nuk janë…

Apartament në Belgjikë

Publikuar me
Stili Belg në çdo cep të saj E projektuar nga skuadra e interiereve të studios Obumex, ky apartament në Bruges të Belgjikës mund të quhet epitomë e stilit minimalist dhe të përjetshëm. Dysheme lisi të zbehtë dhe sipërfaqe të bardha mermeri karakteristike të stilit shik belg.

Shtëpi në San Francisco

Publikuar me
Shtëpi në San Francisco nga CCS Architecture dhe Subject to Change E lokalizuarnëkodrat e bukura por me erëra relativisht të forta, kjo vile, me sipërfaqe rreth 1000 m2 është projektuar bashkarisht nga CCS Architecture dhe Subject to Change. Stafet e të dy firmave transformuan rezidencën në një vend argëtimi për evente shoqërore në dispozicion të…