“Luvri i Abu Dabi -t” njofton hapjen e madhe në Nëntor “Luvri i Abu Dabi -t” njofton hapjen e madhe në Nëntor
Luvri i Abu Dabit, i projektuar nga Ateliers Jean Nouvel, është gati të bëjë paraqitjen e parë pasi Muzeu ka shpallur tashmë datën e... “Luvri i Abu Dabi -t” njofton hapjen e madhe në Nëntor

Luvri i Abu Dabit, i projektuar nga Ateliers Jean Nouvel, është gati të bëjë paraqitjen e parë pasi Muzeu ka shpallur tashmë datën e hapjes 11 Nëntor 2017.

5._Louvre_Abu_Dhabi._Photo_Courtesy_Mohamed_Somji

 

Ceremonitë e hapjes do të shfrytëzojnë strukturën unike për të organizuar një seri koncertesh, shfaqjesh dhe evenimentesh të planifikuara për një hapësira të ndryshme poshtë kupolës 180 m të godinës. E përbërë nga rreth 8000 motive arabike, struktura e çeliktë do të përcjellë dritën e djellit në muret e muzeut.

4._Louvre_Abu_Dhabi._Photo_Courtesy_Mohamed_Somji

 

Galeritë e muzeut do të shfaqin koleksione veprash arti dhe artefakte nga i gjithë njerzimi, që nga objektet antike deri tek arti bashkëkohor. Pjesë tjetër e rëndësishme është hapësira për ekspozitat e përkohëshme, një njësi shitje e muzeut dhe kafeteria.

 

3._Louvre_Abu_Dhabi._Photo_Courtesy_Mohamed_Somji

 

“Pas shumë vitesh studimesh dhe ndërtimi, vizitorët do jenë në gjendje të hyjnë në këtë vend të ndriçuar, këtë vendtakimi ku zbulohen një numër shumë i madh kulturash pa kufij detesh apo shekujsh” – komentoi JEAN Nouvel, arkitekti i Muzeut. – Kjo është një arkitekturë mbrojtëse e thesareve, është një homazh për qytetin Arab, poezisë së tij në gjuhën e gjeometrisë dhe dritës, dhe nën kupolën e madhe që në mënyrë të pamëshirshme evokon përkohshmërinë të shprehur në orët, ditët e jetëve tona që kalojnë.

 

2._Louvre_Abu_Dhabi._Photo_Courtesy_Mohamed_Somji

 

http://www.archdaily.com/879354/louvre-abu-dhabi-announces-november-grand-opening?utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_content=59b378dc04d30141c4c9643a&utm_medium=trueAnthem&utm_source=tëitter

http://www.louvreabudhabi.ae/

Disclaimer
Part of the material on this website is taken from the internet, therefore it is assumed to be part of public domain. Every break of the copyright is not intentional and we are available to solve any kind of situation. In case some of the published material is yours and you don’t want it on our website, please contact us and we will take it down right away.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *