Terminali i ri i aeroportit të Pekinit, Kinë

Publikuar me
10 Objektet më interesante që përfundojnë në vitin 2019   Terminali i ri i  aeroportit të Pekinit,  Kinë nga Zaha Hadid Architects   Terminali i ri i Aeroportit të Pekinit  nga Zaha Hadid Architects është projektuar për të zgjeruar kapacitetin e aeroportit të kryeqytetit që do t'i shërbejë sektorit të transportit ajror me rritjen…

1000 Museum, Kulla e projektuar nga Zaha Hadids Architects

Publikuar me
    Muzeu 1000, Miami, SHBA nga Zaha Hadid Architects (pritet të kompletohet në  2019) Muzeu i ZHA-së 1000 është duke u zhvilluar si një kullë e re banimi, e cila tashmë ka filluar të marrë formë në horizontin e Majemit, Florida. Muzeu 1000 është kulla e parë dhe përfundimtare e banimit që Hadid…

Qendra Botërore e Tregtisë 1

Publikuar me
Rrokaqielli që zëvëndësoi Kullat Binjake në New York   Qendra Botërore e Tregtisë 1(e njohur edhe si 1 World Trade Center, 1 WTC ose Freedom Tower, Kulla e Lirisë) është ndërtesa kryesore e kompleksit të rindërtuar World Trade Center në Manhatanin e Poshtëm, New York City. Kjo është ndërtesa më e lartë në hemisferën perëndimore,…

Fillon ndërtimi i stadiumit gjigand të skuadrës së futbollit amerikan LA Rams

Publikuar me
HKS Architects ka zbuluar projektin e ri për shtëpinë e skuadrës së futbollit amerikan LA Rams. Struktura gjigande do të ketë një mbulesë prej metali të shpuar dhe filmi plastik të tejdukshëm. Me një sipërfaqe prej 278.700 m2 arena sportive ka filluar ndërtimin në lagjen  Inglewood në lindje të Aeroportit Ndërkombëtar të Los Angelos. Ndërtimi…

Kompleksi i ri për studimin e Universit

Publikuar me
Kina fillon ndërtimin e kompleksit të planetar 24 m të lartë të projektuar nga studio New York-ut Ennead Architects. Kompleksi me sipërfaqe zhvillimi rreth 58 000 m 2, që do ti shtohet Muzeut të Shkencave dhe Teknologjisë do të ketë në brendësi një kinema me teknologji IMAX dhe një qendër edukimi dhe kërkimi.   Sipas…

Hekurudha Elbasan – Prrenjas

Publikuar me
Ky artikull është marrë nga “Ndërtuesit e Hekurudhave” botuar në vitin 2014. Të njihemi me hekurudhën Elbasan-Prrenjas. Kryetar i Grupit të Projektimit Ing. Mithat Demiri Kryeinxhinienieri i projektit Ing. Shaban Torozi Projektimi i një hekurudhe në përgjithësi dhe konkretisht Hekurudha Elbasan -Prrenjas për vetë kushtet malore të terrenit, paraqet probleme shumë të ndërlikuara teknike, zgjidhja…