Projekt i ri në Amsterdam Projekt i ri në Amsterdam
Studio Projektuese e udhëhequr nga Vorm and Besix fitoi ndaj 3 konkurrenteve të tjerë, të drejtë për projektin e lagjes më të re në... Projekt i ri në Amsterdam

Studio Projektuese e udhëhequr nga Vorm and Besix fitoi ndaj 3 konkurrenteve të tjerë, të drejtë për projektin e lagjes më të re në Amsterdam në anë të detit të quajtur Sluishuis në IJburg Steigereiland.

harta

IJburg Steigereiland është një qendër banimi në Amsterdam e rrethuar nga ujëra të brendshëm të liqenit IJ.

amst1 amst2

 

Specifika e këtij projekti është jetesa në ujë, me banesa që rrethohen nga uji.

amst3 amst7

Propozimi fitues u projektua nga BIG – Bjarke Ingels Group – dhe Barcode Architects.

Pjesa më e rëndësishme e këtij projekti është përshtatja me të jetuarin në ujë. Blloku ngrihet lartë në drejtim të detit duke formuar një hapje të madhe që sjell ujë nga liqeni IJ në oborr dhe sjell dritën e diellit dhe pamjen në apartamentet komplekse të godinës. Ndërkohë në krahun tjetër që sheh nga toka godina përkulet duke i ftuar vizitorët të ngjiten në terraca dhe të shijojnë panoramën e lagjes së re.

amst-6 amst8

Bashkëpunimi: Barcode Architects, Bosch Slabbers, ABT, Van Rossum, Buro Bouwfysica, Klimaatgarant, BIG Ideas
Partnerët përgjegjës: Bjarke Ingels, Andreas Klok Pedersen
Udheheqës ne projektim: Dimitrie Grigorescu
Drejtues Projekti: Birgitte Villadsen
BIG team: Justyna Mydlak, Nina Vuga, Santtu Johannes Hyvärinen, Jonas Aarsø Larsen, Kirsty Badenoch, Vinish Sethi, Yannick Macken, Ulla Hornsyld, Brage Mæhle Hult, Sebastian Liszka, Sabine Kokina
Barcode team: Dirk Peters, Caro van de Venne, Robbert Peters, Jakub Pakos, Cristobal Middleton, Mojca Bek, Emiliya Stancheva
Investitor: MN Services
Klienti: VORM, BESIX

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *