Qendra Kombëtare e Konventave Katar Qendra Kombëtare e Konventave Katar
Projekti Arata Isozaki Vendndodhja  Doha, Katar Viti i hapjes 2011   Projektuar nga arkitekti i njohur japonez Arata Isozaki, fasada spektakolare ngjan me dy... Qendra Kombëtare e Konventave Katar

Projekti Arata Isozaki

Vendndodhja  Doha, Katar

Viti i hapjes 2011

ezuo_210

 

Projektuar nga arkitekti i njohur japonez Arata Isozaki, fasada spektakolare ngjan me dy pemë të ndërthurura që zgjaten duke  arritur dhe u mbështetur në strehën e objektit. Pema simbolizon dijen dhe pikëtakimin e njeriut në shkretëtirë. Ajo është një strehë për poetët dhe dijetarët që mblidhen nën degët e saj që të ndajnë njohuritë.

ARATA_ISOZAKI_RHWL_QNCC_DOHA_QATAR_060313_0009

dezeen_Qatar-National-Convention-Centre-by-Arata-Isozaki_3

Qendra është konceptuar duke pasur në fokus qëndrueshmërinë. Qendra është ndërtuar me sukses në bazë të rregullores së SH.B.A. për Ndërtimet e Gjelbërta si dhe çertifikuar sipas standardeve të saj. Ndërtesa është projektuar për të vepruar në mënyrë efikase me risi të tilla si ruajtjen e ujit dhe efiçencës së energjisë.

ARATA_ISOZAKI_RHWL_QNCC_DOHA_QATAR_PAN_060313_0009

Si pjesë e Fondacionit të Katarit, QNCC (Qendra Ndërkombëtare e Konventave Katar)përmban një sallë konferencash e stilit teatër prej 4,000 vendesh, një tjetër me 2,300 ulëse, tre auditore dhe një total prej 52 salla më të vogla mbledhjesh dhe takimesh. Ajo ka gjithashtu salla dhe holle ekspozitash me një sipërfaqe totale rreth 40.000 metra katror. Ka një kapacitet mbajtës njerzor prej 10,000 personash për konferenca dhe bankete.

14328091622032880308_Remme-convention-center-interior4

Arkitektura mahnitëse e kësaj qendre dhe infrastruktura e objektit janë ideale për pritjen e konventave lokale, rajonale dhe ndërkombëtare dhe ekspozita, ngjarjet gala, produksione teatrale dhe shërbimet e banketit.

pdxb_208

0

 

QNCC_02_1900x700

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *