Skygarden, parku 33 milion USD i Seulit Skygarden, parku 33 milion USD i Seulit
Ja si do të transformohet autostrada në park me 24 mijë bimë. Projektues MRVDV Projekti do të jetë 914 m i gjatë Kryeqyteti i... Skygarden, parku 33 milion USD i Seulit

Ja si do të transformohet autostrada në park me 24 mijë bimë.

Projektues MRVDV

Skygarden 10

Projekti do të jetë 914 m i gjatë

Kryeqyteti i Koresë së Jugut, Seul së shpejti do të ketë një kopsht masiv urban që rivalizon High Line (kopshtin e ngjashëm në New York)

Render i Skygarden Seul

Skygarden 6

Quajtur Skygarden, projekti do të kthejë një mbikalim të braktisur në një park të gjelbëruar publik me mbi 24,000 bimë. Në vitin 2015, firma arkitekturore holandeze MRVDV fitoi një konkurs të organizuar nga autoritetet lokale për të hartuar projektin. Ndërtimi i vlerësuar 33 million $ i kopshtit financohet nga qeveria lokale filloi një vit më vonë.

Do ta bëjë Seulin të jetë edhe më i gjelbër

its-bound-to-make-seoul-look-even-more-green

 

Kopsht do të vijojë edhe në një pjesë autostrade të braktisur ndërtuar në vitet 1970. Në vitin 2006, autoritetet lokale bënë mbylljen e saj për shkak të shqetësimeve në lidhje me integritetin e saj strukturor.

the-garden-will-go-up-on-a-portion-of-an-abandoned-highway-built-in-the-1970s-in-2006-the-city-shut-it-down-due-to-concerns-about-its-structural-integrity

 

Vizitorët do të jenë në gjendje të hyjnë me shkallë në pika të veçanta, në parkun 16 m lartë.

Skygarden 11

Ajo do të ketë 254 lloje të pemëve lokale, shkurre dhe lule, duke përfshirë pemë panje dhe vishnje.

Skygarden 9

 

Ata do të vendosen në rend alfabetik kështu që vizitorët të mund ti identifikojnë lehtësisht dhe të mësojnë në lidhje me secilën prej tyre.

they-will-be-arranged-in-alphabetical-order-so-visitors-can-easily-identify-and-learn-about-each-one

 

Projekti “mund të frymëzojë futjet më tej të gjelbërimit në zonë dhe hapësirat publike, dhe do të lidhë Skygarden me rrethinat e saj si fizikisht dhe vizualisht me anë të specieve të bimëve “, tha firma në një njoftim për shtyp.

Skygarden 1

 

Gjatë gjithë Skygarden, do të ketë edhe njerëz që shesin çaj, apo skulptura bimore …

skulptura

 

… ekspozita, tregje pwr “ushqim rruge”, dhe dyqane lulesh.

Skygarden 5

Zëdhënësi MRVDV Isabel Pagel thotë se Skygarden është pothuajse i përfunduar, dhe do të hapet më 20 maj, 2017.

Skygarden 7

Ndriçimi natën

 

 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *