Ndërtimi i hekurudhës Rrogozhinë Fier dhe Elbasan Përrenjas.

Publikuar me
Nga Ing Shkëlqim Bumçi   Partia Shtet për qëllimet e veta politike dhe ideologjike në vitin 1967, shpalli rifillimin e aksioneve të rinisë për vepra të mëdha në shkallë vendi. Them rifillim sepse aksionet e para mbas çlirimit qenë rruga Kukës-Peshkopi, Hekurudha Durrës -Peqin, Peqin -Elbasan dhe Durrës -Tiranë ndërtuar gjatë viteve 1946-1949. Për punën…

Hekurudha Elbasan – Prrenjas

Publikuar me
Nga Ing Bardhyl Çeku Urat.   Inaugurimi faza e pare elbasan librazhd nentor 1971 Në kuadrin e ndërtimit të hekurudhave në vendin tonë duke filluar mbas çlirimit, ajo Elbasan -Prrenjas (1969-1974), ishte e dallueshme nga të tjerat, të ndërtuara tek ne. Ajo është hekurudhë tepër malore me shumë vepra arti dhe kryesisht ura dhe tunele.…

Hekurudha Rrogozhinë – Fier

Publikuar me
Ish Kryetar i Degës Planit. Ing. Mark Jakova Ing Çesk Radovani Për ndërtimin e hekurudhës Rrogozhinë-Fier, në fund të vitit 1966, u krijua një ndërmarrje e re e emërtuar “Ndërmarrja e Ndërtimit të Hekurudhave” me qendër në qytetin e Lushnjës. Qëllimi në vetvete i kësaj nisme, përveç ndërtimit të veprës, ishte edhe për angazhimin e…