Skygarden, parku 33 milion USD i Seulit

Publikuar me
Ja si do të transformohet autostrada në park me 24 mijë bimë. Projektues MRVDV Projekti do të jetë 914 m i gjatë Kryeqyteti i Koresë së Jugut, Seul së shpejti do të ketë një kopsht masiv urban që rivalizon High Line (kopshtin e ngjashëm në New York) Render i Skygarden Seul Quajtur Skygarden, projekti do…

Ndryshon “Rregullorja e Zhvillimit të Territorit”, ndryshojnë distancat e lejuara midis ndërtimeve.

Publikuar me
V E N D I M PËR DISA NDRYSHIME DHE SHTESA NË VENDIMIN NR.408,  DATË 13.5.2015, TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE, “PËR MIRATIMIN E RREGULLORES SË ZHVILLIMIT TË TERRITORIT”, TË NDRYSHUAR   Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës dhe të shkronjës “b”, të pikës 2, të nenit 6, të ligjit nr.107/2014, “Për planifikimin dhe zhvillimin…

Miratohet Plani i ri Urbanistik i Tiranës TR30

Publikuar me
Sipas njoftimit të Bashkisë Tiranë, Këshilli Bashkiak miratoi Planin e Përgjithshëm Vendor “TR030” dhe Buxhetin e vitit 2017, i cili do të jetë më i madhi i këtyre viteve. Të dy këto dokumente kanë marrë votat e shumicës në Këshillin Bashkiak. Në prezantimin e Planit të Përgjithshëm Vendor para Këshillit Bashkiak, kryebashkiaku Veliaj u shpreh…

Fillon ndërtimi i stadiumit gjigand të skuadrës së futbollit amerikan LA Rams

Publikuar me
HKS Architects ka zbuluar projektin e ri për shtëpinë e skuadrës së futbollit amerikan LA Rams. Struktura gjigande do të ketë një mbulesë prej metali të shpuar dhe filmi plastik të tejdukshëm. Me një sipërfaqe prej 278.700 m2 arena sportive ka filluar ndërtimin në lagjen  Inglewood në lindje të Aeroportit Ndërkombëtar të Los Angelos. Ndërtimi…

Konkurs për projektin e Muzeut të ri të Holokaustit në Londër

Publikuar me
Sepse historia nëse nuk kujtohet përsëritet Projekti i ri i Muzeut të Holokaustit në Londër është në fazën e konkursit të projektimit ku do të marrin pjesë emrat më në zë të arkitekturës në botë. Konkurrimi është i fortë për projektin 40 milion euro që do të ndërtohet në Victoria Tower Gardens ngjitur me Parlamentin.…

Projekt i ri në Amsterdam

Publikuar me
Studio Projektuese e udhëhequr nga Vorm and Besix fitoi ndaj 3 konkurrenteve të tjerë, të drejtë për projektin e lagjes më të re në Amsterdam në anë të detit të quajtur Sluishuis në IJburg Steigereiland. IJburg Steigereiland është një qendër banimi në Amsterdam e rrethuar nga ujëra të brendshëm të liqenit IJ.   Specifika e…

E-Lejet e Ndërtimit

Publikuar me
Si te aplikoni për Leje Ndërtimi ONLINE Si merren tashmë lejet e ndërtimit? Si funksionon aplikimi online? Çfarë dokumentacioni paraqitet dhe çfarë procedurash ndiqen? Çfarë është nënshkrimi elektronik dhe si mund të aplikohet për të? Këto janë disa nga pyetjet më të shpeshta në lidhje me mënyrën e re për pajisjen em eleje ndërtimi “E-Leja”…

Aplikimet e lejeve të ndërtimit pas 20 prillit në Sistemin Elektronik

Publikuar me
Prej datës 20 Prill, të gjithë qytetarët dhe profesionistët e licensuar mund të aplikojnë  online në portalin e-Albania për t’u pajisur me leje ndërtimi. Këshilli i Ministrave miratoi në mbledhjen e fundit projektvendimin e hartuar nga Ministria e Zhvillimit Urban “Për disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr. 408, datë 13.5.2015, të këshillit të ministrave,…