Eskavator apo Gurthyes?

Publikuar me
  Ndiqni videon  

8 Ndërtesat më të larta në Botë

Publikuar me
  Në vendin e 8              Kullat Binjake Petronas, Kuala Lumpur Malajzi                    451.9 m të larta Në vendin e 7              Qendra Ndërkombëtare e Tregtisë, Hong Kong,  Kinë          484 m e lartë Në vendin e 6              Qendra Botërore Financiare e Shangait, Kinë                        494.3 m e lartë Në vendin…

Miratohet Plani i ri Urbanistik i Tiranës TR30

Publikuar me
Sipas njoftimit të Bashkisë Tiranë, Këshilli Bashkiak miratoi Planin e Përgjithshëm Vendor “TR030” dhe Buxhetin e vitit 2017, i cili do të jetë më i madhi i këtyre viteve. Të dy këto dokumente kanë marrë votat e shumicës në Këshillin Bashkiak. Në prezantimin e Planit të Përgjithshëm Vendor para Këshillit Bashkiak, kryebashkiaku Veliaj u shpreh…

Pamje nga ndërtimi i kampusit të ri të Apple

Publikuar me
Kampusi i ri i Apple, zyrat qendrore të kësaj kompanie janë duke u ndërtuar në Cupertino, Kaliforni. Ndërtimi pritet të përfundojë në fund të vitit 2017. Ndërtesa 4 katëshe në formën e një anije kozmike do të jetë vendi i punës i 13 000 punonjësve të Apple inc. Sipërfaqja e ndërtimit është 280.000 m2. Projekti…

10 Projektet e Megastrukturave të së ardhmes

Publikuar me
Në videon e mëposhtme gjeni 10 Megastrukturat e së ardhmes. Disa janë vetëm projekte apo ide mbi të cilat punojnë grupe inxhinierësh, disa të tjera kanë nisur ndërtimin. Kur do të mbarojnë? I përket së ardhmes.